Menü+

Outlook e-posta kurulumu nasıl yapılır?

Posted on Eki 28, 2013 by in SSS | 0 comments

Bu makale hosting sağlayıcısı olarak tercih ettiğim Natro Co. ‘nun blogundan alınıp tarafımdan bazı eklemeler yapılmıştır. Makalenin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz…

1) Microsoft Outlook programını açtıktan sonra üst menüden Araçlar –> E-Posta Hesapları sekmesine tıklıyoruz

Outlook e-posta kurulumu

2) Açılan pencerede Yeni e-posta hesabı ekle seçeneğini seçip İleri butonuna tıklıyoruz.

Outlook e-posta kurulumu

3) Sunucu türü olarak POP3 seçiyoruz ve İleri butonuna tıklıyoruz.

Outlook e-posta kurulumu

4) Geldik en önemli adıma…Bu sayfada size göndermiş olduğum dökümandaki bilgileri giriyoruz. Gelen posta sunucusu ve Giden posta sunucusu bölümlerini mail.alanadiniz.com şeklinde (alanadiniz.com bölümünü kendi alan adınızla değiştirerek) ve Kullanıcı Adı bölümüne e-posta adresinizin tamamını (info@alanadi.com gibi) yazmayı unutmayın. Bu bilgileri girmenizin ardından İleri butonuna tıklamadan önce Diğer Ayarlar butonuna tıklıyoruz.

Outlook e-posta kurulumu

5) Açılan sayfada üstten Giden Sunucusu (Outgoing Server) sekmesine tıklıyor ve Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor seçeneğini aşağıda gösterildiği gibi işaretliyoruz.

Outlook e-posta kurulumu

6) Ardından Gelişmiş (Advanced) sekmesine tıklıyor ve Giden sunucusu (SMTP) (Outgoing server SMTP) kutucuğuna 587  yazıyoruz. Bu sayfada İletinin bir kopyasını sunucuda bırak (Leave a copy of messages on the server) seçeneği tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Bu seçeneği işaretlememeniz durumunda Outlook ‘un postalarınızı posta  kutunuzdan çektikten sonra sunucudaki kopyasını sileceğini ve postalarınıza başka bir bilgisayardan erişemeyeceğinizi özellikle belirtmek isterim. Benim tavsiyem bu seçeneği işaretlemenizdir. Ancak posta kutunuzun aşırı dolması ve limit aşımı nedeniyle hesabınızın bloke olmaması için de düzenli olarak posta kutunuzdaki gereksiz ve çok yer kaplayan postaları silmeniz iyi olacaktır.

Outlook e-posta kurulumu

7) Bu işlemlerin ardından önce Tamam (OK) butonuna, ardından da herşeyin düzgün çalışıp çalışmadığını görmek için Hesap Ayarlarını Sına butonuna tıklıyoruz.

Outlook e-posta kurulumu

8) Eğer hiçbir hata almadan bütün görevlerin yanında yukarıda olduğu gibi Tamamlandı (Completed) yazısını görüyorsanız ve Outlook Sınama İletisi başlıklı bir e-posta aldıysanız tebrikler. E-posta hesabınızı Outlook programınıza başarıyla kurdunuz demektir…